Lindy Hop je najznačajni i najrasprostranjeniji ples koji se pleše na Swing glazbu. Upoznajte ga i upišite tečaj.

Lindy Hop Zagreb Back to swingNajrašireniji i najosebujniji iz porodice swing plesova. Lindy hop je bio predvodnik swing revivala koji je krenuo ’80-ih, rasplamsao se ’90-ih godina, i vratio u život glazbu i ples ’30-ih.

Nastao je u doba u kojem je swing bio hype, u kojem su big bandovi po noćnim klubovima prašili jazz. Svirali su glazbu da bi se na nju plesalo. Poticali su jedni druge (svirači plesače i plesači svirače) na inovacije i improvizacije, i tako su se uzajamno razvijali i ples i glazba. Tehnički, korijene vuče iz charlestona iz 1920-ih i tap jazza.

Pleše se u paru i pritom se izmjenjuju zatvoreno, otvoreno i paralelno držanje. Može se plesati na sve raspone tempa glazbe pa, zavisno o brzini, poprima razna naličja, razne stilove i javljaju se drugačiji intenziteti energije i povezanosti između partnera. Što su plesači vještiji to će ples biti ispunjeniji improvizacijama bilo na glazbu, ritam ili pokrete.

Tri stvari koje ćete primijetiti u lindy hopu su: opuštenost, improvizacija i nasmijanost.

Kako se upisati?

Sve što trebate je prijaviti se putem formulara na ovoj stranici.

Imajte na umu nekoliko detalja:

 • Provjerite adresu elektronske pošte – bez njezine ispravnosti nećemo biti u mogućnosti poslati vam potvrdu prijave i podsjetnik.
 • Iako broj telefona nije obavezan on nam služi kako bi vam što ažurnije pružili bilo kakvu hitnu informaciju vezanu za tečaj.
 • Ukoliko se prijavljujete s partnerom, on ili ona bi trebao ispuniti prijavnicu. Jedna prijava vrijedi samo za jednu osobu. Prijava s partnerom vam omogućuje prednost pri popunjavanju tečaja za tekući mjesec.

Nakon što vam u Vaš sandučić elektronske pošte stigne potvrda vaše je mjesto na tečaju rezervirano.
Netom prije tečaja poslati ćemo vam podsjetnik sa svim detaljima vezanim za tečaj.

U slučaju hitnih promjena poslati ćemo vam poruku putem elektronske pošte i putem SMS-a (ukoliko ste nam upisali svoj broj mobitela).

Za sve dodatne informacije slobodno na kontaktirajte putem sljedećih kanala:

Elektronska pošta: klub@swingdance.hr

Facebook: Facebook message

Telefon: 095 5210 673

Prijavnica

Gdje?

Pogledajte gdje se održava tečaj

Savska 120
Preko puta Vijesnika 

Kad?

Datum i vrijeme početka ovog tečaja

TEČAJ POČINJE:

01.02.2018.
Četvrtak 

19:00

 

Početak tečaja (što se datuma tiče) može se promijeniti. U tom  slučaju primiti ćete obavijest putem elektronske pošte i/ili SMS poruke (u slučaju da ste upisali broj  mobilnog telefona).  

Nivoi

Kako napredujete kroz tečajeve

 • Lindy Hop 1 - početni tečaj

  Na Lindy Hop početnom tečaju naučit ćete osnove: korake, vođenje/praćenje, figure i kretanje na glazbu.

  Početni tečaj traje dva mjeseca, a svaki je mjesec (odnosno 4 termina) zasebna cjelina:
  1. 8-count,
  2. 6-count.

  Svejedno je kojom cjelinom započeli (bio to 8-count ili 6-count). Cilj je proći obje cjeline. Na tečaj tako možete krenuti svakih mjesec dana jer će se 8-count i 6-count cjeline izmijenjivati jedna za drugom tokom cijele godine. Nakon što ste usvojili obje cjeline (oba mjeseca), tečaj možete nastaviti na sljedećem, nivou 2.

  Ujedno kroz svaki od ta dva mjeseca, kao dio zagrijavanja na satovima, učit će se Shim Sham, linijski swing ples kojeg poznaju svi lindy hopperi i koji se smatra općom swing kulturom.

 • Lindy Hop 2

  Nivo Lindy Hop 2 gradi se na osnovama usvojenim na početnom tečaju dodajući im nove figure, varijacije, ideje i pokrete; sve s dodatkom naprednije plesne tehnike, građenja muzikalnosti, stila i improvizacije.

  Ovaj nivo traje četiri mjeseca, na način da je svaki mjesec (odnosno 4 termina) zasebna cjelina:
  1. Muzikalnost – varijacije na muziku, igranje s ritmom, prepoznavanje ritmičkih promjena i razumijevanje strukture swing glazbe, simpatični ukrasi plesu, kombiniranje osnovnih koraka ovisno o glazbi;
  2. Mix – spajanje 6-count i 8-count elemenata i figura u jednu zabavnu i atraktivnu cjelinu, razvijanje svijesti o strukturi glazbe razlikovanjem 6 i 8-count elemenata, igranje ritmom kraćenjem ili produžavanjem koraka i figura (u 4, 10 ili 12-count figure).
  3. Swingout – cjelina posvećena figuri koja definira lindy hop; ispravna tehnika i gibanje, ugodan način plesanja za oba partnera, varijacije u swingoutu koje je će vaš lindy hop učiniti zabavnijim i atraktivnijim.
  4. Lindy Charleston – podvarijanta lindy hopa prilagođena swing glazbi bržeg tempa; specifični lindy charleston koraci i figure te varijacije, ugodno i ispravno plesanje na brzu glazbu.

  Kao i na početnom tečaju, cjeline će se izmijenjivati jedna za drugom, a nakon što se izredaju sve četiri, odmah kreće novi, isti ciklus od iste četiri cjeline. Tako je svejedno kojom cjelinom započinjete svoj nivo 2 jer ćete u bilo koja četiri mjeseca zaredom proći sve četiri cjeline. S usvojenim cijelim ciklusom nivoa 2, upisujete se na nivo 3.

 • Lindy Hop 3

  Nakon dva mjeseca u početnoj grupi i četiri mjeseca na nivou 2, spremni ste za sljedeću stepenicu. Ovdje ćete nadograđivati i utvrđivati naučeno, po potrebi korigirati ako je nešto krivo svladano, učiti nove figure i varijacije, Vaš Lindy Hop bogatit će se sadržajno i estetski.

  Sve će se to raditi s naglaskom na tehniku kretanja i vođenja odnosno praćenja.

 • Lindy Hop 4

  U najnaprednijoj grupi nalaze se višegodišnji plesači Lindy Hopa, oni koji su prošli kroz sito i rešeto svih nižih nivoa, i koji imaju respektabilan plesački vokabular. Kako bi se zadržala kvaliteta i kako bismo bili sigurni da su svi polaznici spremni za složeno gradivo, ovoj grupi se može pristupiti samo na poziv instruktora.
  Učit će se napredne figure, kombinacije, “fore”, varijacije s ritmom, te će se poticati na sve više improvizacija.

Video

Kako izgleda ples

Cijene

Pogledajte nekoliko paketa koje nudimo

jedan tečaj back to swing zagreb lindy hop


Take the “A” train

• Jedan tečaj tjedno

• Po osobi

• Mjesec dana članarine

Cijena: 150 Kn

dva tečaja back to swing zagreb lindy hop

 

In the mood

Dva tečaja tjedno

• Po osobi

• Mjesec dana članarine

Cijena: 250 Kn

 

tri tečaja back to swing zagreb lindy hop

 

Rhythm is our Business

Tri i više tečaja tjedno

• Po osobi

• Mjesec dana članarine

Cijena: 300 Kn

O članarinama

Tečajevi (članarina) uplaćuju se na prvom dolasku.
Navede cijene odnose se na jedan mjesec tečaja.

Tečajevi traju dva, tri ili četiri mjeseca (4 termina po mjesecu). Ukoliko u slučaju izvanrednog događaja (praznik i sl. ) termin nije moguće održati, instruktori u dogovoru s grupom odrađuju nadoknadu ili prolongiraju tekući mjesec – ovisno o dogovoru.

Dodatne informacije o tečajevima dobiti ćete putem potvrde prijave na tečaj (na adresu elektronske pošte).

Tjedni raspored

Tečajevi tokom tjedna, termini i instruktori

PonedjeljakUtorakSrijedaČetvrtakPetak
19:00
19:15
19:30
19:45
20:00
20:15
20:30
20:45
21:00
21:15
21:30
21:45
22:00
22:15
22:30
22:45
23:00
23:15
23:30
23:45
0:00

Česta pitanja

Često postavljana pitanja

lindy hop zagreb back to swing plesači crtić

Ostali tečajevi

Naša trenutna ponuda upisa u tečajeve

X

Ukoliko nastavite pregledavati ovu stranicu pretpostavlja se da se slažete s upotrebom kolačića. saznaj više

Kolačić je skup informacija koje u obliku datoteke na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Koriste se kako bi internetska stranica dobila informacije o nekim vašim postavkama i ponašanju na internetu (poput e-mail adrese, postavki internetskog preglednika i slično). Kada ponovno posjetite istu stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju, što omogućuje da prikaz stranice i iskustvo pregledavanja bude prilagođeno Vašim potrebama i preferencijama. Važno je naglasiti da internetska stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik nije ranije dao. Ovo je uobičajena praksa kojom se koristi na preko 90% internetskih stranica, prema direktivi Europske unije obavezni smo prije spremanja „cookie-a“ zatražiti vaš pristanak.

Zatvori